De behandeling

Hoe verloopt een behandeltraject?

De eerste afspraak duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten. Tijdens dit eerste consult zullen we uw lichamelijke klachten bespreken, daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek om tot de kern van het probleem te komen. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op en volgt de eerste behandeling. Ons streven is om uw klachten op een persoonlijke en tevens adequate manier te behandelen.

Vervolgconsult

De vervolgconsulten duren gemiddeld 15 minuten. Tijdens een vervolgconsult evalueren we hoe het gegaan is en herhalen we vaak stukjes van het lichamelijk onderzoek om een objectief beeld te kunnen vormen over de vooruitgang.

Behandelplan

De specifieke inhoud, intensiteit en duur van het behandelplan wordt persoonlijk op u afgesteld.

Wat houdt een chiropractische behandeling in?

Technieken

Tijdens de behandeling maken we gebruik van verschillende technieken. Bijvoorbeeld chiropractische manipulaties, gewricht-mobilisaties en spierontspannende technieken zoals massage, dry needling, IASTM, en trigger point behandeling. De behandeling kan aangevuld worden met adviezen en specifieke oefeningen om uw herstel te bevorderen.

Zorgverlening

Indien nodig werken we samen met andere zorgverleners om u zo effectief mogelijk te kunnen helpen. U heeft geen verwijzing van een arts nodig om bij ons een behandeling in te kunnen plannen.

Wat is dat krakende geluid?

Het “kraken” of “knoepen” wat men hoort tijdens een chiropractische manipulatie zijn kleine luchtbelletjes die vrijkomen vanuit het gewricht, dit is absoluut onschuldig. Het is te vergelijken met het geluid van het opendraaien van een jampotje.

Twijfelt u of uw klachten behandeld kunnen worden?

Neem dan gerust contact met ons op. We zullen dan samen kijken of we u kunnen helpen.